info@goteborgssadelmakeri.se

Om oss

Sadelmakeriet på Backaplan

Göteborgs Sadelmakeri grundades 2010 av Lisa Hedbäck (då Axelsson). Här tillverkas och anpassas utrustning till alla möjliga discipliner inom hästsporten. Vi utför både större och mindre arbeten inom inredningssadelmakeri. Du kan även få hjälp med en del möbler i läder. Ibland klär vi om och anpassar sadlar till moped och MC.

Göteborgs Sadelmakeri står för kvalitet i hantverk, design och funktion. Hästutrustning ska vara optimalt utformad efter hästens och ryttarens behov. Här tillverkas produkter med en lång livslängd som bara blir vackrare med åren. Vi välkomnar samarbeten med närliggande eller angränsande branscher, som hästmassörer, equiterapeuter, designers samt andra sadelmakare och hantverkar

Lisa Hedbäck

Sadelmakare med gesällbrev.

Jag är utbildad vid Sadelmakeriskolan i Tärnsjö. Mitt gesällarbete var en kombinationssele för enbets- och parkörning. Jag har därefter genomgått vidareutbildning, avlagt godkänt prov och är sedan dess auktoriserad sadelinprovare och sadelomstoppare av SBO – Sadelmakarnas Branschorganisation. Idag jobbar jag mest med sadel, inredningssadelmakeri och läderprodukter till industrin. Jag organiserar även en del kurser och föreläsningar.